Zijn pakketreizen een goed idee voor een weekendje weg?

Een weekendje ertussenuit kan je hopen energie geven om er weer een volle week tegenaan te gaan. Maar wat is nu de beste en vooral de goedkoopste manier om een weekendje weg te boeken. Is het goedkoper om het transport en het verblijf afzonderlijk te boeken of zijn pakketreizen voordeliger? En wat houdt een pakketreis nu juist in?

Een pakketreis is een reis die georganiseerd wordt door een reisorganisator. Een pakketreis voldoet altijd aan twee voorwaarden:

  • De reis bestaat minimum uit twee diensten: bijvoorbeeld een vliegticket en een hotelboeking.
  • De reis duurt minimum 24 uur en heeft minstens één overnachting

Bij een pakketreis zorgt de touroperator dus zowel voor het transport als voor het verblijf. Lekker makkelijk, je hoeft zelf voor helemaal niets te zorgen en je kan er meestal wel van op aan dat deze weekendjes tot in de puntjes verzorgd zijn.

In sommige gevallen is een weTram_on_Route_2_near_Bremen_Rathaus_-_geo.hlipp.de_-_4148ekendje weg georganiseerd door een reisorganisatie goedkoper dan wanneer je zelf jouw weekend organiseert. Touroperators krijgen immers vaak kortingen van hotels waar ze vaak mee samenwerken en kunnen de klant dan laten meegenieten van deze goedkopere prijzen.

Ben je van plan te overnachten in een hotel, dan loont het dus vaak de moeite om ofwel op de website van een touroperator te zoeken naar speciale promoties of om even langs te lopen in een reisagentschap bij jou in de buurt.

Zegt een hotel jou helemaal niets en verblijf je liever in een vakantiewoning of in een Bed & Breakfast, dan zoek je beter zelf een accommodatie. Ook als je van plan bent met de auto een weekendje weg te gaan, is het vaak voordeliger om zelf een jouw verblijf te boeken. Er zijn heel wat sites op het internet waar je goedkope vakantiewoningen of Bed & Breakfasts kan vinden. Wil je met het vliegtuig reizen, kan je uiteraard ook zelf je vliegticket online reserveren.