Wat neem je mee op een budgetvakantie?

Maak voor je vertrekt een lijstje met wat je allemaal mee wilt nemen op vakantie. Eerst en vooral is dit altijd handig om belangrijke zaken niet te vergeten, maar je vermijdt er ook mee dat je bepaalde producten moet kopen op jouw vakantiebestemming. Vele resorts hebben heel wat winkeltjes waar je net zo goed allerlei producten kan kopen, maar deze zijn vaak veel duurder dan thuis. Ook in de typische vakantiesteden vind je heel wat winkels, maar de winkeliers zullen altijd munt proberen te slaan uit een onwetende toerist.

Schoonheids- en verzorgingsproducten

Zorg ervoor dat je jouw vertrouwde schoonheidsproducten van thuis meeneemt. Op de meeste vakantiebestemmingen kan je deze gerust kopen, maar vaak zijn deze veel duurder dan thuis.

Als je met het vliegtuig reist, heb je natuurlijk slechts een beperkt gewicht dat je mag meenemen, waardoor het vaak wat moeilijker is om alle producten van thuis uit mee te nemen. In veel warenhuizen kan je echter tijdens de vakantieperiodes speciale vakantiepakketten kopen met producten in een kleinere verpakking. Het is ook een goed idee om het hele jaar door staaltjes te verzamelen van allerhande producten die je dan mee kan nemen op vcans-22150_960_720akantie. Als je nog restjes hebt van bepaalde producten, neem die dan mee op reis. Op twee weken vakantie gebruik je echt geen hele fles shampoo of een volledige tube tandpasta.

Kledij en textiel

Zorg ervoor dat je voldoende kledij meeneemt. Een overvolle koffer is hierbij echt niet nodig. Met enkele spulletjes die je perfect met elkaar kan combineren, kom je al een heel eind. Vergeet ook jouw handdoeken niet. In de tientallen winkeltjes op jouw vakantiebestemming kan je deze natuurlijk ook vinden, maar vaak swingen de prijzen van kledij en textiel de pan uit. Bovendien kom je dan in de verleiding typische vakantiespulletjes te kopen die je echt niet meer zal dragen.

Eten en drinken

Reis je met de wagen, neem dan een koelbox mee met eten en drinken van thuis. In de stopplaatsen langs de autosnelweg betaal je vaak het dubbele voor een drankje of een snack.