Waarom self catering vakanties een goede keuze zijn

Op vakantie heb je verschillende verblijfsmogelijkheden. Je kan kiezen voor een hotel met een all-in formule, half pension of juist het ontbijt. Je kan overnachten bij particulieren of in een Bed and Breakfast. Maar je kan ook een vakantiewoning- en/of appartement huren waar je zelf voor alle maaltijden moet instaan. Sommige mensen vinden het absoluut niet leuk dat ze zich ook tijdens hun vakantie om de boodschappen moeten bekommeren, maaltijden moeten klaarmaken en daarna nog moeten afwassen. Anderen vinden dit helemaal niet erg en vinden het net leuk om de plaatselijke markt of supermarkt te bezoeken.

Als je wilt besparen op jouw vakantie is een self catering vakantie echter een prima idee. Je kan er een hoop geld mee besparen.

Eerst en vooral is het huren van een vakantiewoning sowieso goedkoper dan een verblijf in een hotel. In het hotel betaal je immers voor de maaltijden, het schoonmaken, de algemene service, enz.

Als je in een vakantiewoning verblijft, hoef je niet telkens de deur uit om iets te eten. Telkens op restaurant gaan neemt algauw een flinke hap uit jouw vakantiebudget. In jouw vakantie woning kan je makkelijk en goedkoop de koelkast vullen met allerlei lokale producten en een maaltijd bereiden wanneer je honger hebt.HuvafenFushi Dit is helemaal geen extra kost, eten moet je thuis immers ook. Veel lokale specialiteiten zijn vaak goedkoop, waardoor je algauw enkele Euro’s kan besparen.

Ook op het drinken kan je tientallen Euro’s besparen. Als je bij een hotelverblijf telkens in de bar iets moet gaan drinken, komt dit heel duur uit. De minibar aanspreken is al helemaal geen goed idee voor jouw portemonnee. Door de koelkast vullen met allerlei frisdranken, een biertje en een lekkere fles lokale wijn heb je altijd iets fris bij de hand en bespaar je heel wat op jouw vakantiebudget.

Een ander voordeel van self catering is dat je niet aan tijdstippen gebonden bent om te eten en dat je kan eten wat je maar wilt in plaats van hetgeen je in een hotel voorgeschoteld krijgt.

Self catering vakanties: een prima idee dus!