Waarom Mevagissey kiezen voor een goedkope vakantie?

Mevagissey is een klein en pittoresk vissersdorpje in het Engelse Cornwall, het meest zuidelijke deel van Engeland. Engelsen noemen Cornwall vaak het einde van de wereld. Sedert 1745 worden in het dorp al vissersboten gebouwd. Het staat dan ook bekend om zijn pittoreske haventje van waaruit dagelijks vissersbootjes vertrekken. Je kan er zowel de mysterieuze sfeer van het middeleeuwse Engeland opsnuiven als genieten als een echte fijnproever in een van de talloze visrestaurantjes die het dorp rijk is.

Om met het vliegtuig naar Mevagissey te reizen, vlieg je het best naar Bristol van waaruit je met een huurauto in een uurtje of twee Mevagissey bereikt. Dit kan best prijzig zijn. Je betaalt al een vliegtuigticket en daarna moet je nog een auto huren om naar Mevagissey te rijden.

Een andere en vaak goedkopere oplossing is met de boot naar Mevagissey te varen. Vanuit de HoeMevagissey_Harbour_-_geograph.org.uk_-_1643196k van Holland kan je de boot nemen naar Harwich van waaruit je dan makkelijk met de auto Mevagissey kan bereiken. Op de veerboot kan je gerust jouw eigen wagen meenemen, mits een supplement te betalen uiteraard, maar dit komt vaak goedkoper uit dan ter plaatse een auto te huren.

Een andere oplossing is de Eurostar naar Londen te nemen en van daaruit dan de trein naar Cornwall. Dit is vaak iets duurder dan met de boot naar Harwich te varen, maar je kan ondertussen wel genieten van het prachtige Engelse landschap.

In Mevagissey vind je talloze kleine hotelletjes waar je voor een zacht prijsje kan overnachten. De goedkoopste oplossing is echter een kamer boeken in een van de vele Bed & Breakfasts of typische cottages die door de plaatselijke bewoners worden uitgebaat.

Een goede maaltijd in Mevagissey is zeker niet duur. In een van de vele typische visrestaurantjes kan je goedkoop genieten van de plaatselijke specialiteiten. Wil je een echt goedkope en typische snack, probeer dan zeker een van de talloze fish and chips stalletjes die je op de hoek van bijna elke straat kan vinden.