Waar vind je goedkope vliegtickets?

Als je eenmaal beslist hebt om met het vliegtuig op reis te gaan en als je weet waar je heen wilt gaan, speur dan ruim van tevoren regelmatig het internet af. Verschillende vliegtuigmaatschappijen wijzigen wekelijks of zelfs dagelijks de prijzen van hun tickets. Naargelang zij veel of weinig boekingen hebben, passen zij de prijzen van hun tickets aan. Het loont echt de moeite om de prijzen van de tickets regelmatig in het oog te houden.

Een ander algemeen gegeven is ook dat de prijs van een avond- of nachtvlucht vaak interessanter is dan de prijs van een vlucht overdag. Vergelijk daarom ook goed de uurroosters van de vluchten.

Ook op vluchten met een tussenstop kan je heel wat euro’s besparen.

Vergelijk ook de verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar. Vaak vind je grote verschillen in de prijzen die zij aanbieden.

Niet alleen de nationale luchtvaartmaatschappijen vergelijken loont, maar het is beslist ook interessant om eens een kijkje te nemen bij de luchtvaartmaatschappijen van de buurlanden. De vakantieperiodes zijn meestal piekperiodes waarin de tickets heel duur zijn. Onze buurlanden hebben soms andere vakantieperiodes waardoor de prijs van de tickets in diezelfde periode veel lager ligt.

Zoek ook niet enkel op het interairplane-1163713_960_720net, maar breng eens een bezoekje aan een reisagentschap bij jou in de buurt. Vaak hebben zij een aantal beschikbare plaatsen op het vliegtuig, die ze aan een interessante prijs kunnen verkopen.

Ook het tijdstip waarop je het internet afspeurt naar goedkope vliegtickets kan belangrijk zijn. in het weekend houden mensen zich vaak met vakantieplannen bezig en dat weten luchtvaartmaatschappijen ook. Vaak bieden zij in het weekend hun tickets aan een hogere prijs aan. Om een goedkoop vliegticket te vinden, surf je beter door de week naar de verschillende sites.

Enkele algemeen bekende sites waar je de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar kan vergelijken zijn:

www.vliegwinkel.nl

www.cheaptickets.nl

www.tix.nl

www.goedkope-vliegtickets.nl

www.skyscanner.nl

www.momondo.nl

www.expedia.nl

www.budgetair.nl