Tips voor minder bagage

Als je een vlucht boekt, rekenen vliegtuigmaatschappijen stevig door voor een beetje extra bagage. Maar als je een beetje nadenkt tijdens het inpakken kan je heel veel ruimte besparen, waardoor de rekening wat lichter wordt. Om je hierbij te helpen geven we je alvast wat tips mee om te starten.

Tips voor minder bagage

*Bespaar op je kleren.
Besparen op de hoeveelheid kleding die je meeneemt hoeft niet te betekenen dat je na een paar dagen in vuile, bezwete t-shirts hoeft rond te lopen. Maar veel mensen pakken veel meer kleren in dan ze eigenlijk nodig hebben. Neem kleren mee voor elke dag, maar pak licht. Frisse t-shirts zijn een must maar één dikke trui zou voldoende moeten zijn voor die vier dagen durende citytrip. Zo bespaar je gewicht en ruimte die zo kostbaar is in je handbagage.
*Stop je toiletgerief in aparte zakjes.
Als je je toiletgerief in aparte zakjes stopt, kan je deze gebruiken om al de kleine overgebleven ruimtes in je koffer op te vullen, zo benut je maximaal de weinige ruimte die je hebt. Een grote toiletzak neemt immers onnodig veel plaats in.

*Je hoeft niet al je gadgets mee te nemen.
XPS 13 laptopMensen nemen vaak onnodig een laptop mee terwijl deze veel plaats en vooral gewicht opeist in je bagage; tenzij je op vakantie gaat werken laat je je laptop beter thuis. Je GSM kan je gebruiken voor occasioneel iets op het internet te checken of een route uit te stippelen. Samen met een oplader zou het moeten lukken om je laptop thuis te laten. Een fototoestel kan je tegenwoordig ook al thuis laten door de betere camera’s op een GSM, maar we begrijpen natuurlijk dat je ook prachtige foto’s wilt maken van je bestemming.

Zo, nu ben je klaar voor die citytrip naar bijvoorbeeld Praag, aangezien de tickets nu ook al goedkoop zijn geworden en je niet extra hoeft te betalen voor je bagage.