Met een beperkt budget toch luxueus op reis

Wat mensen als luxe beschouwen hangt in de eerste plaats af van interpretatie en persoonlijke voorkeur. Wat voor de één een luxueuze reis is, kan voor de ander maar heel gewoontjes zijn. Wat iemand als heel primitief beschouwd kan voor een ander een ware luxe zijn. Een luxueuze vakantie betekent niet altijd een sjieke hotelsuite met een privé zwembad. Het kan net zo goed een hutje zijn met een waterval die je als douche gebruikt in een eindeloos stille omge
ving.coins-163517_960_720

Maar laten we het hier bij het soort luxe houden die de meeste mensen voor ogen hebben. Kan je nu eigenlijk met een beperkt budget een luxereis maken? Het antwoord is heel eenvoudig: ja. In de praktijk is het echter niet zo makkelijk en moet je echt wel speuren op het internet om te baden in luxe met een beperkt budget.

Er zijn tal van blogs die je tips geven om met een beperkt budget toch luxueuze reizen te maken. Een van de bekendste is ongetwijfeld de blog van Matthew Kepnes, beter bekend als Nomadic Matt. In 2005 reisde Matthew naar Thailand. Het was een reis die zijn hele leven zou veranderen en meer specifiek zijn kijk op goedkoop reizen. Hij startte zijn blog NomadicMatt.com waarin hij heel wat tips geeft om met een beperkt budget op reis te gaan. Zijn blog telt maandelijks meer dan 200.000 bezoekers en is uitgegroeid tot een waar fenomeen. In 2013 gaf hij het boek uit “How To Travel The World on 50 USD A Day”. Een ware expert dus in low budget reizen. In zijn blog vind je bijvoorbeeld tal van tips om goedkoop met het vliegtuig de wereld rond te reizen. Hij laat je ook kennis maken met verschillende sites waar je goedkope accommodaties kan vinden en geeft je tal van tips om jouw gewone vakantie om te toveren tot een ware luxevakantie. Bezoek dus gerust zijn blog NomadicMatt.com om je te verdiepen in de kunst van het goedkoop en luxueus reizen.