Met een beperkt budget op skireis

Een skireis heeft de reputatie een dure reis te zijn. Naast de kosten voor vervoer en verblijf moet je immers ook nog rekening houden met de speciale uitrusting die je nodig hebt om te skiën en de skipassen die je in de skigebieden moet kopen om de pistes te betreden. Toch kan je ook op jouw skivakantie heel wat besparen.

Als je niet aan de officiële vakantieperiodes gebonden bent, kies dan voor een vakantie buiten deze periodes. Het vervoer naar de skigebieden (bus of trein) en het verblijf ter plaatse zijn dan veel goedkoper.

Kies voor de goedkopere skigebieden. De Alpenlanden staan erom bekend dat ze zowel qua hotelaccommodatie als algemene prijzen ter plaatse heel duur zijn. In de Oost-Europese landen zoals Tsjechië, Slowakije, Polen, Bulgarije of Slovenië kan je voor een veel interessantere prijs net zo goed op skivakantie.

Tijdens jouw skivakantie hoef je er niet voor te kiezen om te logeren in een duur hotel. Het grootste deel van de dag breng je immers in de buitenlucht door. Een vski-1220919_960_720erblijf in een Bed & Breakfast of een appartementje huren is vaak veel goedkoper dan een gerenommeerd hotel.

Reis je met een grote familie of met vrienden, kies dan voor de wagen om naar de skigebieden te reizen. Reis je alleen of met twee, neem dan eens een kijkje bij een touroperator die busreizen organiseert. Deze zijn vaak goedkoper dan een treinticket naar de sneeuw. Bovendien kan je bij deze touroperators ook vaak jouw skipassen aan een voordelige prijs kopen.

Om voordelig skipassen te kopen, raadpleeg je best vooraf de website van het skigebied waar je heen gaat. Soms kan je deze online aan een voordeliger tarief bestellen.

Skiuitrusting neemt uiteraard ook een flinke hap uit jouw vakantiebudget. Als je niet zo vaak gaat skiën, koop dan nog niet meteen ski’s. In vrijwel alle skigebieden kan je voor een redelijke prijs ski’s huren. Ook de skikleding kan je op de meeste plaatsen huren. Vind je het niet zo leuk om skipakken te huren, koop dan niet meteen kledij van de duurdere merken.