Kosten besparen tijdens jouw vakantie

downloadDe vakantie is de leukste tijd van het jaar; samen met het hele gezin of gezellig met z’n tweetjes. Sommigen houden ervan om meermaals per jaar te reizen, enkele citytrips te maken of zelfs voor een langere tijd met de rugzak te gaan trekken. Voor ieder soort vakantie zijn er manieren om geld te besparen. Hier volgen 3 tips om te reizen met een klein budget. Voor tips over zorgeloos bankieren in het buitenland, kunt u hier zorgeloos op reis een kijkje nemen.

Tip 1: kies voor een vakantie dichtbij

Een vakantie hoeft niet altijd naar de andere kant van de wereld te gaan, je kunt ook in eigen land of in de buurlanden van een leuke vakantie genieten. Ga je met de eigen wagen of trein, dan bespaar je al heet wat reiskosten. Om jezelf en je reisgenoten te entertainen tijdens een lange rit, kun je spelen op de casino app. Kies je er toch voor om met het vliegtuig te vertrekken, hou dan de promoties van de verschillende vliegtuigmaatschappijen goed in de gaten.

Tip 2: Bespaar op accommodatie

Tegenwoordig zijn er zoveel manier om goedkoop te logeren, overal ter wereld. Via websites zoals Airbnb of Couchsurfing kun je de leukste logeeradresjes vinden bij mensen thuis. Extra bonus van deze manier van reizen is dat je er gratis tips bij krijgt van iemand die de stad of streek goed kent.

Tip 3: Doe zoals de locals

Of zoals men in het Engels zegt: “When in Rome, do as the Romans do”. Gebruik zoveel mogelijk het openbaar vervoer ter plekke, eet in dezelfde restaurants als de plaatselijke bevolking en ga op zoek naar goedkope of gratis voorstellingen of bars met live muziek voor een goedkoop avondje uit.