Goedkope vluchten voor een low budget vakantie

Met het vliegtuig op reis gaan was enkele tientallen jaren geleden nog heel erg duur. Met de opkomst van de concurrerende low cost vliegtuigmaatschappijen zijn de prijzen voor de vliegtickets echter een flink stuk gedaald. Ook het internet zit hier voor iets tussen. Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen bieden hun reizigers de mogelijkheid om hun vliegtickets zelf online te boeken. Hierdoor kunnen ze heel wat besparen op kantoren en medewerkers, waardoor hun algemene kosten en bijgevolg ook de prijzen van de vliegtickets dalen.

Als je een beetje de verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijkt en rekening houdt met enkele tips, kan je al vlug honderden Euro’s besparen op jouw vliegtickets.

  • Als je niet aan officiële schoolvakanties gebonden bent, probeer dan jouw vliegticket te boeken buiten deze periodes. Vliegtickets in een kalme periode zijn altijd goedkoper dan vliegtickets in de piekperioden.
  • Heb je nog geen definitieve bestemming, kies dan voor een bestemming waarop goedkope luchtvaaairplane-859545_960_720rtmaatschappijen vliegen.
  • Controleer elke dag de prijzen van de vliegtickets. Wanneer vliegtuigmaatschappijen merken dat hun vliegtuigen niet helemaal vol naar hun bestemming zullen vliegen, verlagen zij gegarandeerd de prijzen van hun tickets.
  • Hou ook het uurrooster van de vluchten in de gaten. Avondvluchten of nachtvluchten zijn vaak een stuk goedkoper dan vluchten overdag. Bovendien kan je zo ook een extra nacht besparen in het hotel.
  • Kies voor alternatieve routes. Rechtstreekse vluchten zijn meestal dure vluchten. Zijn er voor dezelfde bestemming vluchten beschikbaar met een tussenstop die qua tijd best wel meevalt, kies dan voor deze laatste.
  • Vele luchtvaartmaatschappijen bieden ook frequent flyer voordelen aan. Schrijf je in voor dit programma en probeer zo vaak mogelijk met dezelfde luchtvaartmaatschappij te vliegen zo kan je getrouwheidspunten verzamelen waarmee je kortingen kan bekomen op volgende vluchten.
  • Schrijf je in om nieuwsbrieven van verschillende luchtvaartmaatschappijen in jouw email box te ontvangen. Vaak lanceren luchtvaartmaatschappijen ook promoties waardoor je heel wat kan besparen op jouw vliegticket.
  • Blijf tenslotte luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijken. Je vind bij een van hen vast wel een interessante aanbieding.