Goedkoop op reis in Italië

Italië heeft voor elk wat wils: zon, zee, strand, bergen, sneeuw, cultuur, lekker eten en drinken, eigenlijk te veel om op te noemen. In elk seizoen valt er in Italië wel iets te beleven. Deze grote verscheidenheid aan vakantiemogelijkheden gecombineerd met de vriendelijkheid en uitbundigheid van de Italianen, maakt Italië dan ook tot een perfect vakantieland.

Over het algemeen liggen de prijzen in Italië iets lager dan de prijzen in Nederland. De perfecte plaats dus omvenice-341467_960_720 een goedkope vakantie door te brengen. Uiteraard moet je voor een goedkope vakantie niet aan de bekende en chique Italiaans Riviera zijn, maar verder het binnenland in kan je echt voor een prikje op vakantie.

Met het vliegtuig een all-in vakantie gaan doorbrengen in Italië kan best wel prijzig zijn, maar het kan natuurlijk ook anders. Italië is makkelijk met de auto of de trein te bereiken. Zie je er tegenop om deze lange weg af te leggen met de auto of de trein, kan je ook makkelijk en goedkoop met het vliegtuig naar Italië reizen. Heel wat low budget vliegtuigmaatschappijen vliegen meerdere keren per dag goedkoop naar Italië. Na een uurtje of twee vliegen, zet je voet op Italiaanse bodem en kan jouw vakantie beginnen.

In heel het land zijn goedkope verblijfsmogelijkheden te vinden. Je vindt er tal van charmante hotelletjes aan lage prijzen of je kan er in een van de vele Bed & Breakfasts logeren. Op diverse sites op het internet vind je ook tal van particulieren die een vakantieverblijf aanbieden. Ben je wat avontuurlijker aangelegd en hou je het liever wat dichter bij de natuur, kan je natuurlijk ook kamperen op een van de vele campings die Italië telt.

Het dagelijkse leven in Italië is heel goedkoop. Vooral als je de lokale producten koopt, kan je heel wat besparen op dagelijkse kosten. Op lokale marktjes en in buurtwinkeltjes kan je heel goedkoop alles kopen om een rijkelijke Italiaanse maaltijd op tafel te zetten. La Bella Italia voor een prikje! Wat kan een mens zich nog meer wensen?