Goedkoop genieten van Rome

Rome is een prachtige stad met talloze bezienswaardigheden. Een wandeling door Rome voert je terug in de tijd. Het Colosseum laat je de sfeer van de gevechten in het oude Rome herbeleven, Vaticaanstad laat je eventjes stilstaan bij de christelijke geschiedenis van de stad en verfrissing kan je vinden bij de Trevi fontein.

Een citytrip naar Rome hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je een beetje uitkijkt en verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijkt, kan je vaak al vanaf amper 60 Euro een vliegtuigticket vinden om jouw vakantie in Rome door te brengen. Je kan natuurlijk ook met jouw eigen wagen of met de trein naar Rome reizen, maar vaak is dit niet veel goedkoper.

Overnachten in het centrum vdownloadan Rome is duur. Kies daarom beter een verblijfplaats buiten het centrum van de stad. Je zal er heel wat minder betalen en net zo goed genieten van jouw vakantie. Vervoer van en naar het centrum van de stad is trouwens geen probleem. Rome heeft zowel een metronet als een verschillende buslijnen. Bovendien is het openbaar vervoer er heel goedkoop. Een dagkaart kost 5 Euro en je kan er zowel de metro of de bus voor nemen.

Ook interessant op een low budget vakantie zijn uiteraard de gratis bezienswaardigheden. Het Colosseum en het Forum Romanum kan je uitgebreid bewonderen tijdens een wandeling door de stad. Om er binnen te gaan moet je wel betalen, maar vaak is het uitzicht al zo adembenemend dat je ook enkel hiervan al kan genieten. In het centrum van Rome zijn er nog steeds opgravingen aan de gang. Hier mag je ook gratis een kijkje naar nemen. Mateloos interessant dus.

Eten en drinken doe je het best niet in de buurt van de bezienswaardigheden. De etablissementen daar vragen onwaarschijnlijk hoge prijzen. Kies eerder voor een restaurantje in een van de afgelegen straatjes of net buiten de stad.