Geniet wereldwijd van goedkope vakantieplannen

Of je nu jouw vakantie binnen Europa wilt doorbrengen of je wilt het wat verder van huis zoeken, goedkope vakanties behoren altijd tot de mogelijkheden. In beide gevallen komt het er op neer jouw vakantie zodanig te plannen dat je aan een goedkoop tarief op reis kan.

Populaire vakantiebestemmingen zijn zowel binnen als buiten Europa altijd duur in de lokale vakantieperiodes. Binnen Europa vallen deze vakantieperiodes meestal samen. downloadBen je van plan om buiten Europa op reis te gaan, dan kunnen deze vakantieperiodes enigszins anders zijn. Ga daarom na wanneer de officiële vakantieperiode van jouw land van bestemming juist valt. Is deze periode verschillend van de vakantieperiode in Nederland, probeer dan via een lokaal reisagentschap jouw reis te boeken of direct bij jouw favoriete hotel jouw verblijf te boeken.

Kan je niet anders dan op reis gaan in de officiële vakantieperiode, probeer dan jouw reis te plannen in de laatste week van deze periode. Er zijn maar weinig mensen die nog de laatste week van een vakantieperiode op reis gaan, waardoor de prijzen hiervoor vaak lager liggen.

Het loont altijd om prijzen te vergelijken. Speur dan ook zoveel mogelijk het internet af en vergelijk! Ga wel altijd goed na wat de verschillende touroperators juist aanbieden in het pakket. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan.

Hetzelfde geldt trouwens voor vliegtickets. Vliegtickets buiten de officiële vakantieperiodes zijn vaak een stuk goedkoper dan middenin de vakantieperiode. Rechtstreeks vluchten zijn vaak duurder dan vluchten met een tussenstop. Valt de wachttijd tussen twee aansluitende vluchten mee, ga dan voor de goedkopere vlucht met tussenstop.

Het transport naar jouw vakantiebestemming, of het nu met het vliegtuig is, met de trein of met de boot is ’s avonds of ’s nachts vaak veel goedkoper dan overdag. Bovendien spaar je hiermee een extra nacht op hotel uit.

Door jouw vakantie goed te plannen, kan je dus vaak al honderden Euro’s besparen. Mooi meegenomen, toch?