Enkele tips om goedkoop te genieten van jouw vakantie

Wil je op reis ook wat van de omgeving zien, plan dan jouw eigen excursies. Heel wat touroperators bieden georganiseerde excursies aan. Vaak zijn deze echter veel duurder dan wanneer je zelf jouw excursie organiseert. Maak gerust gebruik van het openbaar vervoer op jouw vakantiebestemming om een excursie te maken. In verschillende steden kan je trouwens gecombineerde tickets kopen die het reizen met het openbaar vervoer heel aantrekkelijk maken. Informeer hiernaar bij de lokale vervoersmaatschappijen. Je zal zien dat je hierdoor makkelijk enkele Euro’s kan besparen. En waarom zou je niet te voet de omgeving verkennen? Een goedkopere manier om de streek te ontdekken bestaat er niet en bovendien zie je zoveel meer dan wanneer je jouw tijd in een bus of een metro doorbrengt. Stap dus gerust het avontuur tegemoet.

Honger? Stap zeker geen dure restaurantketen binnen, maar probeer een lokale specialiteit in een typisch restaurantje. Je zal merken dat je vaak voor een prikje een voortreffelijke maaltijd voorgeschoteld krijgt.

Dorst? Stop niet om de haverklap bij eBK_Centres_Worldwideen terrasje als je dorst hebt. Een frisdrankje uit de supermarkt zal net zo goed jouw dorst stillen als een dure cola op een terrasje. Wil je voor de gezelligheid toch een terrasje doen, kies er dan eentje uit ver weg van de bekende bezienswaardigheden. Op een groot marktplein betaal je voor hetzelfde drankje vaak het dubbele dan in een afgelegen straatje.

Koop zo weinig mogelijk op reis. Het is natuurlijk heel verleidelijk om alle souvenirwinkeltjes af te struinen op zoek naar dat ene speciale souvenir van jouw vakantiebestemming. Elke winkelier zal jou wel iets proberen te verkopen dat “authentiek handgemaakt” is. In de meeste gevallen worden deze souvenirs echter massaal geproduceerd en betaal je veel meer dan wat het eigenlijk waard is. Heb je echter toch het schilderijtje van jouw dromen ontdekt, probeer dan zeker af te bieden.