Enkele tips om goedkoop met de wagen op reis te gaan

Reis je alleen, dan is een autovakantie niet noodzakelijk goedkoper dan op reis gaan met het vliegtuig, maar een gezin met twee of drie kinderen kan flink op het vakantiebudget besparen door met de auto op reis te gaan. Veel families kiezen dan ook voor een autovakantie.

Reizen met de wagen heeft ook nog tal van andere voordelen. Zo kan je een pauze inlassen wanneer je maar wilt, je kan vaak wat meer bagage meenemen dan wanneer je met het vliegtuig reist en je bent minder afhankelijk van tijdschema’s. Bovendien heb je jouw auto bij de hand op jouw vakantiebestemming, waardoor je eerder geneigd bent mooie uitstappen in de omgeving te maken.

Een autovakantie heeft natuurlijk ook enkele nadelen: je bent langer onderweg, de chauffeur zal vermoeid geraken en je hebt het risico op panne met de wagen.13218

Om jouw autovakantie binnen het vakantiebudget te houden, geven wij jullie graag enkele tips mee:

Bepaal vooraf de route die je gaat volgen. Door ervoor te zorgen dat je tolwegen vermijdt, kan je al heel wat besparen.

Zoek van tevoren uit in welke landen de brandstof het goedkoopst is. Zo kan je vermijden dat je jouw tank moet volgooien in een land waar de brandstof duur is.

Als je met de wagen reist, is het belangrijk om af en toe een pauze te nemen. Wanneer je van plan bent om iets te eten of te drinken, stop dan bij voorkeur in de dorpen of de steden in plaats van langs de autosnelweg. In de restaurants of winkeltjes langs de autosnelwegen zijn de prijzen van eten, drinken of snacks vaak veel duurder. En waarom zou je geen snacks, sandwiches en drank meenemen in de koelbox? Net zo makkelijk en veel goedkoper!

Besteed tenslotte ook aandacht aan jouw snelheid. Zoek vooraf de snelheidslimieten op van de verschillende landen die je doorkruist en hou goed de verkeersborden in het oog. Een snelheidsboete is wel het laatste waar je een deel van jouw vakantiebudget wilt aan besteden.