Enkele eenvoudige geheimen om goedkoop te reizen

We hebben al heel wat tips gegeven om goedkoop te reizen, maar zetten hier graag nog eens alle eenvoudige geheimen duidelijk voor jullie op een rijtje.

  • Als je niet aan officiële vakantieperiodes gebonden bent, dan ge ja beter buiten het hoogseizoen op reis. Je kan hiermee echt honderden Euro’s besparen. Heb je niet de luxe om jouw vakantieperiode zelf te bepalen, probeer dan op het einde van de vakantieperiode op reis te gaan. In deze periode gaan niet veel mensen meer op reis en zijn de vakanties meestal iets goedkoper.
  • Ga je voor een pakketreis, vergelijk dan de websites van de verschillende touroperators. Ga op zoek naar speciale pbremen-854364_960_720romoties, vroegboekkortingen, kinderkortingen of last minute aanbiedingen. Zorg ervoor dat je voor jouw eigenlijke boeking goed weet welke diensten er in het pakket inbegrepen zijn, zodat je later niet voor extra kosten komt te staan.
  • Stel je liever zelf jou reis samen ga dan eerst en vooral na welk transport voor jou het goedkoopste is. Reis je met een groot gezin, zal een wagenvakantie vaak voordeliger zijn dan een trein-, bus- of vliegvakantie.
  • Neem je het vliegtuig, vergelijk dan de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hou er rekening mee dat overdag of rechtstreeks vliegen vaak duurder is dan ’s nachts of ’s avonds te vliegen of een vluchtschema met een tussenstop. Als je extra moet bijbetalen voor eten op de vlucht, neem dan liever een sandwich mee van thuis.
  • Vergelijk ook verschillende websites om een goedkope accommodatie te vinden. Veel van deze websites hebben speciale promoties voor verschillende hotels. Heb je een hotel gevonden naar jouw smaak, contacteer dan gerust eens rechtstreeks het hotel. Wie weet krijg je zo nog een extra korting. Overweeg ook eens om een vakantiewoning te boeken of te logeren in een Bed & Breakfast. Deze zijn vaak goedkoper dan hotels.