Een goedkope verzekering om onbezorgd van jouw vakantie te genieten

Op reis gaan is leuk, maar veilig en onbezorgd op reis gaan is nog leuker!

Net als thuis is ook op reis is een ongelukje vlug gebeurd. En daar sta je dan in dat vreemde land: je bent de taal vaak niet machtig waardoor je zelf niet goed voor jouw rechten kan opkomen, je weet niet waar je hulp kan zoeken en wordt vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Daarom is een goede reisverzekering belangrijk.

Wanneer je jouw vakantie bij een erkthe-gang-1339276_960_720ende touroperator boekt, geeft die jou vaak de mogelijkheid om er een reisverzekering en/of annulatieverzekering bij te nemen. Op zich is dit een goed idee: je weet nooit wat je te wachten staat op reis en dan is het toch leuk om weten dat je veilig op vakantie bent.

Vooraleer je een verzekering afsluit bij jouw touroperator of als je helemaal geen touroperator hebt, ga dan eerst bij jouw eigen verzekeringsmakelaar langs of neem de polissen door van de verzekeringen die je al hebt. Hiermee vermijd je dat je een verzekering neemt voor zaken die al gedekt zijn in jouw anderen polissen.

Als je jouw vakantie ruim van op voorhand boekt, is het altijd interessant om een annulatieverzekering erbij te nemen. Je betaalt misschien iets meer voor de verzekering, maar als je door bepaalde omstandigheden niet op reis kan vertrekken, zal het grootste deel van jouw reis toch terugbetaald worden. Als je een last minute vakantie boekt, kan je gerust wel besparen op zo’n verzekering. De kans is dan immers klein dat je voor het eigenlijke vertrek iets voorhebt waardoor je jouw vakantie moet annuleren.

Een afzonderlijk reisverzekering voor onvoorziene omstandigheden op jouw vakantiebestemming afsluiten is wel altijd een goed idee. Denk echter goed na over wat je gedekt wilt zien tijdens jouw reis vooraleer je een reisverzekering afsluit. Zo vermijd je dat je een te hoge premie betaalt.