Drie steden in Duitsland voor een goedkope vakantie

In verschillende steden in Duitsland kan je een bijzonder goedkope vakantie doorbrengen. Door zijn ligging is het in de eerste plaats al helemaal niet duur om naar Duitsland te reizen. Dat kan makkelijk met de trein of met de wagen. Hoe dichter je bij de Nederlandse grens blijft, hoe goedkoper je reis natuurlijk zal zijn. Vanuit het noorden van Nederland zijn de drie bekende steden Bremen, Hannover en Hamburg makkelijk te bereiken.

Bremen

Bremen is vooral bekend van het sprookje over de Bremer Stadsmuzikanten door de gebroeders Grimm. Op het marktplein van Bremen kan je eBremen-rathaus-dom-buergerschaften standbeeld vinden van deze beroemde inwoners. Daarnaast vind je in de stad ook andere bezienswaardigheden die best een bezoekje waard zijn. Je kan er heel goedkoop overnachten in een van de hotels in en rond het centrum van de stad. Je vindt er ook talloze goedkope hostels en jeugdherbergen. Ook om goed te eten ben je in Bremen niet veel geld kwijt. In het populaire uitgaansgebied Viertel kan je erg goedkope en kwaliteitsvolle restaurantjes vinden.

Hannover

Hannover is een bekende winkel- en uitgaansstad. Je kan door de binnenstad van Hannover ook een rode lijn volgen die je meeneemt langs de verschillende bezienswaardigheden. Om te overnachten vind je in Hannover veel goedkope budget hotels en ook bij particulieren worden vaak goedkoop kamers aangeboden. Wil je goedkoop eten in Hannover, breng dan zeker een bezoekje aan de Markthal. Je vindt er verschillende eetstalletjes waar je al voor 5 Euro een lunch kan nemen.

Hamburg

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland. Het is tevens een belangrijke havenstad aan de rivier de Elbe. Hamburg is een moderne stad die heel veel musea herbergt, een must dus voor cultuurliefhebbers. Naast duurdere hotels, kan je er ook heel wat budget hotels, jeugdherbergen en hostels vinden om er een goedkope vakantie door te brengen. In de Altstadt van Hamburg vind je heel wat kraampjes met de bekende en goedkope braadworsten.